Japán

Lótuszgyökér chips recept!!!

Nyári japán menünkben nagy sikert aratott a töltött lótuszgyökér és sokan kérdeztétek mit lehet még csinálni ebből az itthon még kevéssé ismert, C vitaminban rostban és ásványi anyagokban gazdag alapanyagból?!

Lótuszgyökér

Lótuszgyökér

Itt van hát egy gyors recept, ami jó eséllyel felkerül majd a kedvenc nasijaitok listájára. A házi lótuszgyökér chips ugyanis verhetetlen nyári ropogtatnivaló! Mondom is, hogy csináljátok:

1.Egy erősebb uborkareszelőn reszeljétek a lótuszgyökeret vékony karikákra (azért kell ehhez erősebb szerkezetű reszelő, mert a lótuszgyökér elég kemény, nehezen boldogultok majd vele, ha egy kisebb, vékony reszelőn próbálkoztok.) Én chips készítésekor nem szoktam meghámozni a lótuszgyökeret, csak alaposan megmosom.

Lótuszgyökér ecetes vízben

2. A szeleteket gyorsan tegyétek 5-10 percre ecetes vízbe (fél liter hideg víz+1 teáskanál ecet, ha van otthon, akkor rizsecet) (Máskülönben a lótuszkarikák gyorsan elszíneződnek!!!)

3. Papírtörlővel itassátok le alaposan a nedvességet a lótuszgyökérről.

4. Közepes lángon, bő olajban süssétek ropogósra (kisebb adagokban). 


5. Szedjétek ki és itassátok le róla az olajat, majd melegen sózzátok, vagy ha akad otthon szórjátok meg egy kis tengeri algaporral (aonori).
 

Ne felejtsétek el megírni, hogy ízlett! :)