A "Negura" szó japánul fészket jelent, ami egyaránt utal arra az országra, ahol sok évig éltünk, illetve az otthonos, kis lakásra, ahol főzőiskolánkat kialakítottuk a budai hegyek lábánál.

Japán és sri lankai konyhában vagyunk otthon, valamint a házias magyar konyhát bemutató kurzusokat is tartunk magyar, angol vagy japán nyelven. Óráinkon Magyarországon is beszerezehető alapanyagok felhasználásval készülő autentikus, házias ételeket mutatunk be. Menüinket mindig az aktuális évszakhoz igazítjuk, ételeink szezonális hozzávalók felhasználásval készülnek.

Főzőiskolánk egy kizárólag főzőórák alkalmával használt kis lakás, nem tankonyha. Szándékosan olyan eszközöket és gépeket használunk, amelyek egy átlagos háztartásban megtalálhatóak, vagy könnyen beszerezhetőek. Az órán közösen sütünk-főzünk, az egyes műveleteket néha kisebb csoportokban végezzük, de arra mindig figyelünk, hogy senki se maradjon le egyetlen mozzanatról se. Mindenkinek jut feladat, de ha a hagymavágás nem tartozik kedvenc tevékenységeid közé, tartasz az éles késektől vagy sistergő edényektől, természetesen két lépés távolságból is követheted az eseményeket.

A recepteket kinyomtatva megkapod tőlünk, jegyzeteléshez tollat és papírt tudunk adni.

Kötényt és papucsot találtok a főzőiskolában, nem kell hozni, csak ha ragaszkodtok a sajátotokhoz.:)

Az órát pontosan kezdjük, érdemes a kezdés előtt 5-10 perccel érkezni, hogy legyen időd kényelmesen lepakolni, kezet mosni.