Rólunk

Gannoruwa Réka

Sri lankai - magyar családba születtem, a fűszerek és izgalmas ízkombinációk iránti rajongásom egyidős velem. Egy szabadidejében állandóan a konyhában sürgő-forgó anya és egy konyhai kísérletek iránt lelkesedő apa mellett sokáig nem rúghattam labdába.

Ahhoz, hogy fakanalat ragadhassak, elég messzire kellett mennem, saját ízvilágomra Japánban találtam rá. Ott tanultam meg a minőségi alapanyagok iránti alázatot, értékelni a letisztult ízeket, a tradícionális konyhatechnikák precizitásának valódi értékét. Naoko Tanase, japán mentorom ültette el bennem az állandóan jobbra, tökéletesebbre törekvés vágyát, ő fektette le azokat az alapelveket, amiket szem előtt tartva tartom a mai nap is minden egyes órámat. Tokióban a Niki’s Kitchen főzőiskolában japán háziasszonyokat vezettem be a magyar konyha világába, férjemmel együtt magyar standot állítottunk és főztünk helyi fesztiválokon, receptjeim több kiadványban megjelentek.

Hazaérve örömmel láttam, hogy Budapesten is megtalálnak a magyar konyhát alaposabban megismerni vágyó japán vendégek. A lányom születése után őket kezdtem tanítani. A külföldön töltött évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat szereteném minél több embernek továbbadni, ezért született meg a Negura, ahol a sri lankai mellett sok japán és persze magyar ételt főzünk!

Rólunk írták:

http://www.zizikalandjai.com/2015/09/vegetarianus-sri-lanka-i-fozo-kurzus-a-neguranal.html

http://rozekacsa.blog.hu/2015/10/17/japan_miso_mazas_sult_padlizsan

http://www.japanspecialista.hu/2016/12/08/legy-a-japan-gasztronomia-mestere/

http://nekednyolc.blog.hu/2016/11/14/egzotikus_hangulatot_teremtettek_a_8_keruletbe

https://sudy.co.hu/egeszseges-eletmod-es-orosz-rulett-a-japan-konyha-vilaga/