Back to All Events

Hűtsd le magad japán módra! - BETELT!

Új nyári menünkben a 冷 (hideg, hűtött) a “kulcs kanji”, ami nem véletlen, az új nyári ételsor elemeinek mindegyikére igaz, hogy behűtve vagy szobahőmérsékleten fogyasztva esnek jól a legnagyobb melegben. A savanyított szilvás onigiri (rizsgombóc) fanyar íze vagy a enyhén csípős edamame (zöld szójabab) szerintem elfogultság nélkül indulhat a legtutibb sör/fröccskorcsolya címéért. Misot három ételnél háromféleképpen használunk majd, szóval garantáltan bővül a repertoárja azoknak, akiknek fejtörést okozott eddig, hogy mit kezdjenek a hűtőben bujkáló miso pasztájukkal.

Az órára tárt karokkal várunk mindenkit, de hogy minden időben elkészüljön, a rizs a rizsfőzőben, a dashi (alaplé) pedig készen vár Titeket. Miután átbeszéltük lépésről lépésre, hogy történtek az előkészületek, és minden alapanyagokkal kapcsolatos kérdésetekre válaszolt kaptatok, együtt folytatjuk majd a munkát. Aki szeretné az előkészítő lépéseket is a legelső mozzanattól figyelemmel kísérni, erre lehetőség van az All day breakfast japán módra (rizsfőzés, japán alaplevek), illetve az Onigiri - japán rizsgombócok (rizsfőzés, rizsformázás) című workshopunkon, ahol bárki elsajátíthatja az alaplé készítés és a rizsfőzés alapjait.

Menü:

  • 冷や汁 / Hiyajiru / Hideg miso leves lazaccal, tofuval és uborkával

  • ツナとトマトの冷やしそうめん / Hideg somen tészta tonhallal és paradicsommal

  • 梅干しと紫蘇のおにぎり / Rizsgombóc umeboshival (savanyított japán szilva) és shiso levéllel

  • 夏野菜の味噌焼き / Sült nyári zöldségek misoval

  • スパイシー枝豆 / Edamame (zöld szójabab) - miso - chili

Ár: 20 000 Ft/fő
Az ár tartalmazza az óra alatt fogyasztott ásványvizet, egyéb alkoholmentes üdítőitalokat, teát.

Óráink kis csoportosak, a maximum létszám 6 fő.

Jelentkezés menete:
1. Olvasd el az óráinkkal kapcsolatos fontos tudnivalókat:
http://www.neguracooking.com/gyik/
2. Töltsd ki a honlapunkon található jelentkezési lapot.
Jelentkezésed beérkezése után válaszemailben értesítünk a fizetéssel kapcsolatos részletekkel. Részvételi szándékodat akkor tudjuk véglegesíteni, amennyiben 2 munkanapon belül átutalod az óra árát a válaszemailben megadott számlaszámra. Vendéglistánk összeállításánál a fizetési sorrendet tekintjük elsődlegesnek, ha betelt egy óra, jelezzük!

Earlier Event: July 9
NATSU - nagyon nyár
Later Event: July 16
All day breakfast japán módra