Back to All Events

Francia - japán fúzió: Édesburgonya - BETELT!

Praliné paradicsom-mal közösen szervezett tradicionális japán és fúziós francia-japán desszerteket egymás mellé állító kurzusunk következő témája egy igazi őszi alapanyag: az édesburgonya , amit ez alkalommal igyekszünk mindenféle színben felvonultatni előttetek.

Az órán készülő desszertek:

  • Fúziós Mont Blanc desszert lila édesburgonyából

  • Ikinari dango / いきなり団子 (Édesburgonyával és adzuki babbal töltött édesség)

  • Daigaku imo / 大学芋 (Kandírozott édesburgonya)

A francia cukrászat klasszikusa, a Mont Blanc desszert tulajdonképpen a mi gesztenyepürénk rokona, csak egy fokkal elegánsabb kivitelezésben. Most ezt a francia klasszikust fogjuk elkészíteni, egy kis csavarral: gesztenyepüré helyett a gesztenye állagát és ízét is megidéző lila édesburgonyát fogunk használni. A desszertünk három részből épül fel:- gesztenyelisztes omlós-ropogós sablé Breton piskóta- erdeigyümölcs-zselé- lila édesburgonya püré. Az elemek elkészítése után együtt állítjuk össze a desszertet, majd ehető virágokkal díszítjük.

Zsuzsi fúziós édesburgonya költeménye mellé tradícionális japán édességgekkel készülünk. Az órán elkészítjük a japán egyetemisták kedvenc őszi csemegéjét, a daigaku imo-t. A bambusz pároló is előkerül majd, ebben fog gőzölögni Kumamoto prefektúra emblematikus édessége, az Ikinari dango.

Az óra ára 12000 Ft/fő (Az ár tartalmazza az óra során fogyasztott üdítőitalokat, teákat, vizet.)

Jelentkezés menete:
1. Olvasd el az óráinkkal kapcsolatos fontos tudnivalókat:
http://www.neguracooking.com/gyik/
2. Töltsd ki a honlapunkon található jelentkezési lapot.
Jelentkezésed beérkezése után válaszemailben értesítünk a fizetéssel kapcsolatos részletekkel. Részvételi szándékodat akkor tudjuk véglegesíteni, amennyiben 2 munkanapon belül átutalod az óra árát a válaszemailben megadott számlaszámra. Vendéglistánk összeállításánál a fizetési sorrendet tekintjük elsődlegesnek, ha betelt egy óra, jelezzük!