Back to All Events

Kokeshik a Negurában - Ajándékkészítés! - Betelt!

Közös workshopot hirdetünk Tóth-Vásárhelyi Réka, díjnyertes kokeshi készítő iparművésszel. Rékától mindent megtudhattok a kokeshik világáról és irányításával elkészíthetitek a saját fababátokat. Decemberi workshopunkon ajándékkészítő műhellyé alakulunk, nálunk titokban elkészülhetnek a japán kultúra, vagy kifejezetten a fababák iránt érdeklődő barátok, családtagok karácsonyi ajándékai, de annak is örülünk, ha annyira beleszerettek a kezeitek között megszülető kokeshikbe, hogy inkább megtartjátok őket. A mintavilág nálunk mindig az évszakokat követi, hópelyheket, téli sapkákat, vastag kimonókat festhettek, de természetesen nyitottak vagyunk kreatív megoldásokra is. :) És amíg Ti azon töritek a fejeteket, hogy pompomos sapkát vagy egy csésze gőzölgő zöld teát fessetek fababátokra, gondoskodunk róla, hogy ne menjetek haza korgó gyomorral.:)

Az eseményre az alábbi menüt állítottunk össze:

  • Japán töltött káposzta
  • Gohan (Főtt rizs)
  • Nasu dengaku (Miso mázas sült padlizsán)
  • Tamagoyaki (Japán tojástekercs)
  • Namasu (Újévi répás jégcsapretek saláta)
  • Kétszer sült édesburgonya héjában

Workshop menete:

Terített asztallal fogadunk Titeket, majd miután elfogyasztottátok az ételeket átalakítjuk a helyszínt a kokeshi festéshez és Réka vezetésével elkészíthetitek a babátokat. Festés után édességgel és közös teázással zárjuk az estét.

Workshop ára: 9000Ft/fő

(az ár tartalmazza egy kokeshi baba festését, amit természetesen haza lehet vinni, a vacsorát és az este alatt fogyasztott alkoholmentes italokat, teákat.)

Earlier Event: December 7
Zártkörű rendezvény
Later Event: December 10
Japán pékség - BETELT!