Negura & Hidvégi Petra - Mushipan (avagy japán gőzölt kenyérkék)

A Főzőligetben 2015-ben jártam először, és bevallom első alkalommal is olyan érzés volt, mintha hazatértem volna, ami nagy részben annak köszönhető, hogy lépten-nyomon Petra kerámia között bóklásztam, ami nem titok, hogy számomra egy nagyon megnyugtató környezet.:)

Az évek során Petrával egyre több szálon összekapcsolódtunk, a DAAD Gathering 2022-re pedig már együtt ötleteltünk, aminek eredménye egy sok szempontból formabontó workshop lett. A téma az emészthetőség volt, és igyekeztünk a szó valamennyi jelentését felölelő koncepcióval előrukkolni. Ennek a közös munkának az eredménye lett a Bélbarátok kollekció, akik hátukon Mushipanokkal vonultak fel a fesztiválon.

A mushipan egy japán édesség, amit gőzölt kenyérkének fordítottunk. Szerintem ideális teadesszert, nem túl édes, jól esik reggelire, délutáni kávé vagy tea mellé, esti jutalomfalatnak, szóval sok szerepet tölthet be a hétköznapjainkban. A workshopon két receptet mutattam be, egy édesburgonyás és egy matchás verziót, mindezt fatűzön bambuszpárolóban, szóval izgalom volt bőven!:)

Egyedül persze semmire se mentem volna, szóval nagy-nagy köszönet a segítségért, a bizalomért és az inspirációért Fáninak, Petrának, Tominak, Aurélnak és Nandának! Jövőre folyt. köv.!:)