Back to All Events

Ganbatte! - Nézzük együtt a májusi szumótornát!

  • Negura Budapest 18 Rómer Flóris utca Budapest, Budapest, 1024 Hungary (map)

A következő basho (szumótorna) május 12-26 között zajlik majd. Mi már izgatottan várjuk és reméljük azok is, akiknek korábban már meséltünk a szumó világáról szumó estjeink egyikén.

Ez alkalommal közös szurkolásra invitálunk mindenkit, aki szívesen drukkolna kedvenceinek velünk együtt vagy szeretné velünk követni a torna utolsó előtti napját. Az esemény nem előadás és nem is főzőóra, egy annál kötetlenebb együttlét, amin megpróbáljuk a Negurába csempészni a Kokugikan (tokiói szumócsarnok) hangulatát. Ha valaki kérdésekkel érkezik, igyekszünk rá válaszolni, de mivel nem szeretnénk ha a közös szurkolás előadássá válna, a szumóra vonatkozó alapkérdéseiteket kérjük. hogy valamelyik szumóestünkön (Chankó - szumóest címen szoktuk időről időre meghirdetni) tegyétek fel. A szumóestek célja, hogy az alapszabályokat és a szumó világát megismertessük veletek. Ez alkalommal beszélgetést, információcserét és alapvetően közös szurkolást tervezünk. Nem titkolt szándékunk, hogy amennyiben ti is szeretnétek , hagyományt teremtsünk ezzel az eseménnyel.

Mivel magyar idő szerint reggel 7:30 órakor kezdődik az élő (internetes) közvetítés, mi is akkor kezdünk és az utolsó menettel zárunk 11.00 óra körül. Kapunyitás 7:20-kor lesz, a nehezen kelők érkezhetnek később is, de érdemes igyekezni, nehogy elfogyjon a reggeli :) Hogy minél többen tudjatok jönni úgy alakítjuk a helyet, hogy minél többen elférjetek: a szőnyeget és a lépcsőfokokat lehet érkezési sorrendben elfoglalni, de ha valaki csak széken tud ülni, természetesen az is megoldható lesz. (Szóljatok előre ha erre van igény, hogy úgy rendezzük be a teret!)

Hogy a közvetítést ne zavarják meg a reggeli haskorgások, miso levessel, onigirivel (rizsgombóc) és teával készülünk majd nektek!

Az óra ára: INGYENES, de a részvétel jelentkezéshez kötött!!! Ezzel az eseménnyel a Füzesabonyi Állatvédő Alapítványt szeretnénk támogatni. Arra kérünk, hogy részvételi díj helyett ez alkalommal támogasd őket olyan összeggel, vagy tárgyi adománnyal amit megengedhetsz magadnak. Az alapítvány bankszámlaszámát és, hogy aktuálisan mire van szükségük, megtalálod a honlapjukon: https://fuzallatvedelem.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=32

Jelentkezés menete:
Töltsd ki a honlapunkon található jelentkezési lapot.
Jelentkezésed beérkezése után 24 órán belül emailben kapsz visszaigazolást tőlünk. Amennyiben elfogytak a helyeink, az esemény címében jelezzük ezt “BETELT” szóval. Bár fizetési kötelezettség ez alkalommal nem jár a jelentkezéssel, kérünk csak akkor jelentkezzetek, ha tényleg számíthatunk rátok! Ha véletlenül valami mégis közbejönne, kérünk jelezzétek minél előbb, kellemetlen lenne, ha valaki elől úgy vennétek el a helyet, hogy nem jöttök el.

Earlier Event: May 24
Házi rámen workshop - BETELT!
Later Event: May 28
Curry & Rice - BETELT!