Back to All Events

Onigiri - japán rizsgombócok - BETELT!

Egy óra azoknak, akik szeretnék kicsit változatosabbá tenni az uzsonnásdobozukat, akik szusirajongóként szívesen vinnének magukkal munkahelyükre vagy kirándulásra japán ízeket, vagy akik lisztérzékenyként nem csomagolhatnak maguknak szendvicset az útra.
Az iskolába, munkahelyre, kirándulásra készülő szendvics japán megfelelője az onigiri, azaz rizsgombóc. Lehet tölteni, sütni, ízesíteni a rizst, kör, háromszög vagy négyzet alakúra formálni, algalapba csomagolni. Számtalan verziója létezik és néhány alapszabály betartásával az onigiri készítésnek csak fantáziánk szabhat határt.
Az onigiri lelke maga a rizs. Az órán bemutatom a rizsfőzés helyes módját rizsfőzőben és lábasban, valamint megtanítok háromféle onigiri készítési technikát, amiket szabadon alkalmazhattok otthon, villoghattok vele az irodában vagy a suliban!:) Az onigirazu és a sült onigiri tölteléke önálló japán ételként is fogyasztható, így egy recepttel két féle japán étel készítését is elsajátítjátok.

Menü (laktózmentes) (glutémentes vagy vega verzió is kérhető, csak jelezzétek előre!):

·         Lazac-lime onigiri

·         Onigirazu (csirkével, tojással és salátával töltött rizsszendvics)

·         Gyömbéres marhahússal töltött sült onigiri

(Az onigirikhez meleg levest, salátákat kínálunk.)

Ár: 11000 Ft/fő
Az ár tartalmazza az óra alatt fogyasztott ásványvizet, egyéb alkoholmentes üdítőitalokat, teát.

Jelentkezés menete:
1. Olvasd el az óráinkkal kapcsolatos fontos tudnivalókat:
http://www.neguracooking.com/gyik/
2. Töltsd ki a honlapunkon található jelentkezési lapot.
Jelentkezésed beérkezése után válaszemailben értesítünk a fizetéssel kapcsolatos részletekkel. Részvételi szándékodat akkor tudjuk véglegesíteni, amennyiben 2 munkanapon belül átutalod az óra árát a válaszemailben megadott számlaszámra. Vendéglistánk összeállításánál a fizetési sorrendet tekintjük elsődlegesnek, ha betelt egy óra, jelezzük!

Earlier Event: September 12
Kokeshik a Negurában - BETELT!
Later Event: September 19
Házi rámen workshop - BETELT!