Back to All Events

Sakura ünnep a Füvészkertben

A Füvészkert idén is megrendezi Sakura ünnepét, melyre az előző évekhez hasonlóan mini workshoppal készülünk. Idén egy kifejezetten a virágba borult fák alatti üldögéléshez illő ételt szeretnénk nektek bemutatni:


Workshop témája: Cup Sushi (azaz egy poharas szusi verzió)

Bár első ránézésre sokaknak egyszerűnek tűnhet Japán kétségtelenül legnagyobb hírnevet szerzett rizsételének elkészítése, egy tökéletes nigiri vagy maki (szusitekercs) elkészítése mögött szakavatott kezek és több éves tapasztalat rejlik. Léteznek azonban olyan, itthon kevésbé ismert verziók, amiknek bátran nekifoghatunk és akár első próbálkozásunkat is siker koronázza. Egy ilyen szusit szeretnénk bemutatni Nektek mini workshopunk alkalmával.
A Cup Sushi, ahogy neve is sejteti, különlegesebb eszközök nélkül, egyetlen pohárban elkészíthető. A szusi rizs elkészítését követően algás uborkasalátával, és színes feltétekkel állíthatjátok össze egyedi szusi poharatokat, amit a kertben fogyaszthattok el a virágzó fák alatt.


A workshop ára: 2000 Ft (tartalmazza az oktatást, egy elkészített Cup Sushi-t, pálcikát, és egy pohár meleg teát). A workshop ára a helyszínen készpénzben fizetendő.

A részvétel ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ kötött!!!
Regisztrálni KIZÁRÓLAG a Facebook eseményünknél, az esemény alatt hozzászólásban tudtok. A jelentkezésnél feltétlenül adjátok meg, hogy hány órakor szeretnél részt venni a programon.

https://www.facebook.com/events/1120956768083949/

Időpontok: 10:00, 11:30, 13:00, 14:30

FONTOS!!!!
A workshopokat időben kezdjük, így ha nem jelensz meg az általad megjelölt időben, a helyedet átadjuk a helyszínen érdeklődőknek.
Kérünk, hogy amennyiben közbejönne valami és nem tudsz eljönni az eseményre, jelezd felénk, hogy lehetősége legyen másnak eljönni helyetted!

A Füvészkert belépődíjai: 1200 Ft (diák: 600 Ft, nyugdíjas: 900 Ft)

Earlier Event: April 11
Házi rámen workshop - BETELT!
Later Event: April 16
Okinawa ízei - BETELT!