Back to All Events

Francia - japán fúzió: Matcha - BETELT!

Praliné paradicsom-mal közösen szervezett tradicionális japán és fúziós francia-japán desszerteket egymás mellé állító kurzusunk következő témája egy izgalmas alapanyag: a matcha, azaz a porfinomságúra őrölt japán zöld tea, a japán teaceremóniák főszereplője.

Az órán készülő desszertek:

  • Lemon curd és matchás crumble matchás fehércsoki-cseppben

  • Matchás keksz csokicseppekkel

  • Manju

Ötvös Zsuzsi egy három elemből álló desszertet álmodott meg Nektek, mellyel garantáltan lenyűgöztök majd bárkit, ugyanakkor a három elemet akár külön-külön is jól tudjátok majd hasznosítani a konyhátokban. Csokitemperálás után egy matchával színezett és ízesített fehércsoki-cseppet készítetek, melybe citrom krém (lemon curd) és matchás ropogós morzsa (crumble) kerül majd.

A macha teaszertartáson kívüli szerepét a Fujiya cég Country Ma'am nevű keksze által ihletett csokicseppes machás kekszünkkel szeretnénk beutatni. Az óra harmadik édessége bepillantást nyújt a japán tradicionális tea mellé kínált édességek (wagashi) világába. A wagashi mesterek képzése rendkívül hosszú időt igényel a finom mozdulatok - mellyekkel alakítják, formálják az édességeket - nem sajátíthatók el 1-2 alkalom után, de van néhány háziasabb jellegű édesség, mellyek segítségével a wagashik világa feleleveníthető akár egy budapesti konyhában is. Az édes adzuki babbal töltött gombóc, azaz a manju szerintem már a készítése során is elvarázsolja az embert, egy csésze zöld tea kortyolgatása közben fogyasztva az ember úgy érzi, mintha megállt volna egy pillanatra az idő.:)

Az óra ára 10000 Ft/fő (Az ár tartalmazza az óra során fogyasztott üdítőitalokat, teákat, vizet.)

Jelentkezés menete:
1. Olvasd el az óráinkkal kapcsolatos fontos tudnivalókat:
http://www.neguracooking.com/gyik/
2. Töltsd ki a honlapunkon található jelentkezési lapot.
Jelentkezésed beérkezése után válaszemailben értesítünk a fizetéssel kapcsolatos részletekkel. Részvételi szándékodat akkor tudjuk véglegesíteni, amennyiben 2 munkanapon belül átutalod az óra árát a válaszemailben megadott számlaszámra. Vendéglistánk összeállításánál a fizetési sorrendet tekintjük elsődlegesnek, ha betelt egy óra, jelezzük!

Earlier Event: February 16
Japán brunch sashiko-val - BETELT!
Later Event: February 20
Tofu workshop - BETELT!