Back to All Events

Japán brunch sashiko-val - BETELT!

Sokszor szegeztétek már nekünk a kérdést: mit esznek a japánok reggelire, milyen érzés sült halat és miso levest fogyasztani ébredés után? Úgy döntöttünk, hogy ahelyett, hogy megpróbálnánk szavakba önteni ezt az élményt, inkább elkészítjük Nektek, hogy Ti magatok is megtapasztalhassátok.:)

Japán reggelink (laktózmentes):

  • Saba shioyaki (Grillezett makréla)
  • Gohan (Főtt rizs)
  • Tamagoyaki (Japán tojástekercs)
  • Miso leves
  • Horenso No Gomaae (Spenót szezámöntettel)

Japán reggelinkhez szerettünk volna minél nyugodtabb, minél tradícionálisabb környezetet teremteni, és ehhez megtaláltuk a tökéletes segítőtársat, Vető Nóra (MATSU sashiko) személyében, aki bevezet Titeket a sashiko világába.

A sashiko egy régi fércöltéses míves hímzési technika, amit textilek megfoltozásához, újrahasznosításához használtak, mígnem a néphagyományban gyönyörű geometrikus mintagyűjtemény alakult ki, ami a mai napig a tárgykultúra részét képezi Japánban. Ma, amikor a hímzés célja szinte kizárólag a díszítés, a sashiko egy lelassulást segítő alkotótevékenység, amivel békésebbé tehetjük hétköznapjainkat, és személyesebbé, szebbé varázsolhatjuk használati tárgyainkat. Nóra ebbe a gyönyörű, meditatív alkotófolyamatba vezeti be a workshop résztvevőit.

A foglalkozás alatt egy, a teázáshoz elengedhetetlen poháralátétet hímezhettek majd miközben elsajátíthatjátok a technikát. Emellett Nórától kaptok egy füzetkét, amiben néhány egyszerű mintát és a minták elkészítésének módját gyűjtötte össze, hogy otthon is folytathassátok az alkotást. (A foglalkozáson való részvételhez előzetes varrástudás nem szükséges!)

Workshop menete:

Terített asztallal várunk Titeket, majd miután elfogyasztottátok a reggelit, átalakítjuk a helyszínt a sashiko workshophoz és Nóra vezetésével elkészíthetitek az első sashiko hímzéssel díszített poháralátéteteket.

Workshop ára: 10000Ft/fő (az ár tartalmazza a sashiko workshop kellékeit, a kis füzetkét, amit hazavihettek, a japán reggelit és az esemény alatt fogyasztott alkoholmentes italokat, teákat.)

Earlier Event: October 18
Bento - dobozba zárt Japán - BETELT!
Later Event: October 24
Tofu workshop