Back to All Events

Színezd ki Srí Lankát!

Első srí lankai vacsoraestünkön Szentimrey Zsófit szeretnénk Nektek bemutatni. Zsófi 5 éves kora óta mesekönyvillusztrátornak készül, minden szabad és nem szabad idejében rajzol.:) Kezei alól nap mint nap szeretnivaló kis lények születnek.(http://zsofikonyve.blogspot.hu/)

Zsófit arra kértük fel, hogy rajzai segítségével repítsen el Titeket egy nyüzsgő srí lankai piacra, ahol a levegőben fűszerek, egzotikus gyümölcsök, és helyben készülő ételek illata kavarog, az utcákat betölti az árusok hangja, a készülő ételek sistergése, a szárik és szarangok suhogása, amibe a háztetőkön ugráló majmok és az út mellett komótosan haladó elefántok hangja vegyül. Ezt a világot szeretnénk elétek varázsolni Zsófi vezetésével, illetve a Negura ízeivel.

A workshopon egy egyedi szakácskönyvet, (vagy más célra szánt mappát) készíthettek el, amihez tervezünk, ragasztunk, vágunk és színezünk majd, saját készítésű pecséteteket pedig haza is vihetitek. A szakácskönyv képi világa természetesen összhangban lesz az este elfogyasztott vacsorával is. :)

Menü :
Pittu: rizslisztből és kókuszból készült gőzölt tésztaféleség
Kiri hodi: fűszeres kókusztej, amit a Pittu-hoz fogyasztanak
Paradicsomos kókusztejes csirkehúsleves (enyhén csípős!)
Pol sambol: kókuszsaláta (enyhén csípős!)
Ala Thel Dala: fűszeres chilis krumpli őrölt füstölt tonhallal (enyhén csípős!)
Desszert: Mee kiri: Bivaly joghurt pálmamézzel

Workshop menete:

Terített asztallal fogadunk Titeket, majd miután elfogyasztottátok a vacsorát, átalakítjuk a helyszínt a kreatív alkotáshoz és Zsófi vezetésével elkészíthetitek a szakácskönyveteket. Srí lankai desszerttel és közös teázással zárjuk az estét.

(Az eseményre alapvetően felnőtteket, vagy nagyobb gyerekeket várunk, akiknek nem okoz gondot az ételek enyhén csípőssége és van türelmük az aprólékos, prezíc munkához.)

A workshoppal egybekötött vacsora ára 9000Ft/fő.

(Az ár tartalmazza az este alatt fogyasztott alkoholmentes italokat, vizet, teát.)

Earlier Event: April 19
Házi rámen workshop - BETELT!
Later Event: April 25
Zártkörű rendezvény